Toen ik Kelly leerde kennen nu negen jaar geleden, was hij al aan het ondernemen. Ik kende helemaal geen ondernemers, ik had wél een leuke baan, daar was ik enorm blij mee. We kregen verkerings, huisje, boompje, baby en jaren later was mijn baan niet meer passend voor mijn ambities.

Ook ik begon voor mezelf. Ik trad toe tot MIBOSO in de vorm van een maatschap, ik richtte mijn eigen bedrijf op: De Healthy Ageing Architect, met als doel om elkaar te ondersteunen en beide bedrijven op te bouwen. Ook deed ik een master Healthy Ageing Professional, het jaar erna raakte ik zwanger van onze tweede en werkte ik nog een jaar als docent aan de Hbo-opleiding Sportkunde. Ondertussen probeerde ik mijn ambities in één dag te proppen. Je begrijpt misschien wel waar dit verhaal heen gaat, het was wat veel. Ik werkte dagelijks bij MIBOSO, soms voor mezelf om mijn bedrijf op te bouwen maar veelal voor MIBOSO omdat daar simpelweg werk te doen was.

“Mijn ervaring, kwaliteiten en expertise kon ik goed inzetten”

Ik ben van nature een harde werker, ik houd ervan om bezig te zijn, ik zie werk liggen, ik ben enorm zelfstandig en initiatiefrijk en ik vind het leuk om te werken. Bij MIBOSO was er genoeg te doen, het gaf veel zingeving om nuttig te zijn, mijn ervaring, kwaliteiten en expertise kon ik goed inzetten om MIBOSO een stabielere basis te geven. Ik bracht structuren aan op papier en hielp mee om de organisatie stabieler te laten verlopen. Maar ook ik ben 

goed in het opstarten van projecten, het ontwikkelen van nieuwe producten. Dat deden we ook, echter voelde ik me nooit helemaal vrij om alles precies op mijn manier te doen. Kelly had zo hard gewerkt om MIBOSO op te zetten, dat wilde ik niet afbreken om het op mijn manier op te bouwen. We werkten jarenlang zó hard samen, soms wel 60 uur per week en met resultaat MIBOSO werd stabieler, groeide uit naar een professioneel bedrijf.

“Privé een huwelijks aanzoek, zakelijk een scheiding met dezelfde man”

Echter begon het bij mij steeds meer te wringen dat het nog steeds niet voelde als MIJN bedrijf. Ik bleef Kelly helpen. Privé en zakelijk liepen behoorlijk in elkaar over. Op vrijdagavond bespraken we plannen voor MIBOSO. Op maandagochtend namen we het wie-is-waar-rooster van de kids door. Beide hadden we hier echt nul problemen mee, echter bleef er door de werkdruk amper ruimte over om de Healthy Ageing Architect op te bouwen. Toen kwam corona. En het doet wat met je om een tijd in isolatie te leven. Het geef ruimte tot na denken. Je overziet je leven. Ik denk dat dit bij veel mensen gebeurd is. Ik kwam tot een pijnvolle conclusie, ik moet stoppen bij MIBOSO. Privé vroeg Kelly mij ten huwelijk, zakelijk bespraken we een scheiding. Kelly had een ander, haha.

Kelly was al een enorme poos in gesprek met Arjo, in Arjo zagen wij beide diegene die nodig was bij MIBOSO. Een stabiele jongen. Iemand die het leuk vindt om structuur te onderhouden. Arjo heeft een kritische blik, inhoudelijke kennis en is daarnaast ook gewoon fijn in de omgang met zijn droge gevoel voor humor. Het idee om helemaal voor mezelf te gaan begon zich steeds meer en meer te manifesteren.

“Ik leerde zoveel van Kelly in het ondernemerschap, vooral dat je altijd je eigen hart moet volgen”

Nu maanden na deze beslissing denk ik nog regelmatig bij projecten van MIBOSO, Ja ik haak aan. En wellicht komt dat ook weer in te toekomst. Maar ik heb nu gekozen voor mezelf, om eerst mijn eigen bedrijf op te zetten zoals ik dat in gedachten heb. Ik heb bij MIBOSO rustig kunnen wennen aan het

 ondernemerschap, ik heb van Kelly zoveel geleerd. Maar vooral dat je eigen hart moet volgen. Dat je niet bang hoeft te zijn voor je dromen. Dat je keuzes moet maken voor waar jij voor staat. Dus dat deed ik. Nu zijn we getrouwd en liefdevol gescheiden. Balans is hersteld. Thuis is weer thuis.

fotocredits trouwfoto: Emily Wortel

Mij blijven volgen?

Ben je benieuwd hoe het mij verder afgaat als ondernemer? Schrijf je in voor de nieuwsbrief of volg mij op Instagram. Op www.instagram.com/healthyageingarchitect deel ik bijna dagelijks van alles rondom gezond op groeien. Hoe je Healthy Ageing praktisch kunt maken voor jou gezin of organisatie.