Suikervrije maandbox 

Een cursus in een uniek en creatief jasje 

Stap voor stap leren om minder toegevoegde suikers te eten. Of zelfs helemaal suikervrij te gaan! Ik eet nu al jaren structureel suikervrij. Tuurlijk geniet ik nog wel eens van wat lekkers, ook dat hoort bij een gezonde leefstijl en heus ik vlieg ook nog wel eens naar de winkel wanneer alles tegen zit, echter gebeurd me dit nu eens in de drie maanden in plaats van meerdere keren per week. En dat bewust genieten is nu ook een afgebakende periode, ik pak daarna weer een suikervrije leefstijl op. Ik gun jou dit ook! Nu niet voor 59,- maar voor 33,60 (zo lang de voorraad strekt).

Suikervrije maandbox

Suikervrij eten kan in vele vormen. Of je nu niet wilt snoepen, geen toegevoegde suikers wilt eten of helemaal koolhydraat arm. Met de suikervrije maandbox ga je met de eerste twee aan de slag.

Je ontvangt 1 fysieke box thuis. Hiermee ga je twee maanden bezig met suikervrij eten. Ondersteund door een online programma en facebook community. 

Is dit wat voor jou?

Twijfel je of suikervrij eten wel wat voor jou is? In dit gratis E-book lees je er alles over. Wat suikervrij eten is, een quiz of het wat voor jou is en weetjes. 

De box helpt jou om succesvol suikervrij te gaan 

In de gezonde maandbox komt mijn expertise als Msc. Healthy Ageing, jaren lange ervaring, humor en creativiteit samen.

Met de suikervrije maandbox start je eerst met het stoppen met eten van logische suikers (snoep, koek etc.) de volgende maand ga je ook bezig met toegevoegde suikers.

Om je hier goed bij te helpen heb ik de suikervrije maandbox ontwikkeld. Hierin zit al mijn kennis van gedragsverandering, mijn ervaring met het coachen op leefstijl en mijn persoonlijke ervaring met suikervrij eten. Met deze box ga je stap voor stap suikervrij. Je ontvangt de box thuis en gaat hier zelfstandig mee aan de slag. 

Voor de duidelijkheid: je eet niet echt suikervrij, want je eet natuurlijk nog wel de producten die van nature suiker bevatten. Met suikervrij doel ik op de toegevoegde suikers. In de box leer je hier alles over.

Denk opdrachten, opdrachten die je helpen bij het vergroten van je motivatie.

 

 

Doe opdrachten, opdrachten die je stap voor stap helpen om geen (toegevoegde) suikers meer te eten.

 

 

Acties voor het inzetten van sociale steun

 

 

Opdrachten om je leefomgeving beter in te richten

 

 

Achtergrond informatie

 

 

Fun opdrachten

 

 

 

Voor jezelf en je gezondheid kiezen is spannend!

Je bent echt niet de enige die dit enorm spannend vindt, want je weet waarschijnlijk wel dat te veel suiker niet goed voor je zijn. Echter is suiker ook zo verschrikkelijk verslavend, daar mee stoppen of minderen doe je gewoon niet zomaar. Jij ontvangt elke week een mail met daarin precies waar jij op dat moment behoefte aan hebt, gericht op suikervrij eten. Zo gaan we laag voor laag aan de slag. 

Daarnaast zit ook in de box: 

– Suikervrije (lekkere en gemakkelijke) recepten
– Hand gemaakte suikervrij stickers
– Informatie over onze suikervrije route.
– Fun opdracht 

 

     Nog even gekwantificeerd
 mocht je dat fijn vinden:

1 box
2 maanden
11 opdrachten
8 gadgets
18 video’s

Laag één: stap voor stap starten
Laag twee: Inzicht in je voortgang: de suikervrijheidsboom
Laag drie: Ontdekken van je diepliggende motivatie.
Laag vier: Obstakels opruimen. Inzicht in wat je tegenhoudt om suikervrij te eten.
Laag vijf: Achtergrond informatie over suikers.
Laag zes: Je leven suikervrij inrichten + leuke handgemaakte gadgets.
Laag zeven: Je eigen regels bepalen! (en je daar dan aan houden)
Laag acht: Jokers. When it gets tough.
Laag negen: inzicht in stiekeme suikers (maand 2)
Laag tien: Sociale steun opzetten + leuke handgemaakte kaartjes
Laag elf: inzicht in je patronen omtrent het eten van toegevoegde suikers.
Laag twaalf: Stap voor stap geen stiekeme suikers meer eten.

Over Kim

ik (zie foto) ben Kim Schat Hakkenes. Sinds kort ben ik ook een Schat, want ik trouwde met een Schat. Ik deed verschillende opleidingen, eerst de HBO opleiding Sport, Gezondheid en Management, daarna de Master Healthy Ageing. Ik heb jaren lange ervaring met het werken aan gedragsverandering. 8 jaar als projectmanager van een gezondheidsprogramma op een grote sociale werkplaats en daarna 4 jaar als mede eigenaar van Sportstudio MIBOSO in Groningen.

Zelf eet ik al 8 jaar grotendeels suikervrij. Met strengere en mildere periodes. Ik ben zelf begonnen met suikervrij eten, omdat ik hoopte dat dit mijn concentratie vermogen zou verbeteren. Dat deed het, maar het deed nog veel meer, ik voelde me beter, had minder schommelingen in mijn energie en honger en geen gaatjes meer!  Ik stopte ook omdat ik niet verslaafd wilde zijn aan suiker. Maar ik merkte in het proces ook dat suikervrij eten ontzettend lastig kan zijn, want man o man wat is suiker verslavend. Waar begin je, hoe begin je, wat zijn je eigen regels en hoe hou je dit vol? Hoe vraag je om hulp, hoe richt je je huis dan suikervrij in? Al mijn professionele én persoonlijke ervaring heb ik met een flinke dosis creativiteit in deze box gestopt, en hij ontploft werkelijk van alle onderdelen die bij suikervrije eten horen.

Wat zeggen anderen over de box?

“De suikervrije maandbox zorgde net voor dat zetje dat ik nodig had om een maand niet te snoepen. Je bent niet verplicht om helemaal suikervrij te gaan, waardoor je het echt op je eigen manier kunt toepassen, extra doel, ik ben er een paar kilo’s door kwijt geraakt!” 

Wilma ⁠

“Je hebt gewoon een heel mooi product gemaakt, de suikervrije maandbox is ironisch genoeg net en grote snoepwinkel. Ik pak hem er soms gewoon even bij om er alleen even door heen te kijken naar al dat moois.”

 

Katelijne

“Ik had het gevoel dat suikervrij eten ineens leuk kan zijn.”

 

 

 

 

Voorbeeld opdracht

Suikervrijeheids boom

De suikervrijheidsboom staat vrij centraal in de suikervrije maandbox, zowel de logische als de stiekeme suikers. Want met deze

boom maak jij visueel hoe het gaat. Je krijgt er twee potloden bij, een licht groene (vrij van logische suikers) en donker groen (vrij van stiekeme suikers) maar dat is niet het enige, je gaat er ook voor zorgen dat jouw gedrag zichtbaar wordt voor de buitenwereld, je gaat namelijk in het begin van de maand je boom delen met vrienden/ familie/ collega’s etc en aan het eind van de maand. Deze sociale druk gaat er voor zorgen dat jij het gedrag beter kunt volhouden. En hier treed natuurlijk een cognitieve dissonantie op, want je wilt wel de voordelen van suikervrij eten (lekkerder in je vel, afvallen, goede huid, geen moodswings), maar er zijn ook momenten dat je de voordelen van suiker wilt (lekker gevoel, comfort, gemak). Op zulke momenten kan het helpen dat je die voordelen niet meer stiekem kunt innemen, want je zult immers aan het eind van de maand je boom tonen en die wil je zo groen en gezond mogelijk maken. Ik help je zelfs met tips waar je de boom het beste kunt neerleggen en hoe je er voor zorgt dat je hem elke dag invult. En waarom geen rood potlood, ik help je alleen met het gezonde gedrag wél te doen. Het ongezonde gedrag maken we zo moeilijk mogelijk. Wat precies de opdracht is, leg ik  nog verder uit in de bijgevoegde video.

Suikervrij eten is spannend, “kan ik dit wel”? Ja! Ook jij kunt dit! 

Twijfel je nog of je de box wilt aanschaffen? Bekijk het zo, voor 1 euro per dag heb jij alles in huis om niet meer te snoepen, om op een leuke manier voor jouw doelen te gaan. Of dit nou het begin van een gezonde leefstijl is, of de volgende stap. De suikervrije maandbox kan je hier mee helpen!

Meer heb ik niet te vertellen, je bent al een tijdje aan het lezen, volgens mij wil je dit best graag, misschien heb je nog net even een zetje nodig: hierbij: jij kunt dit! Kies voor jezelf, doe mee 🙌🏻 Ervaar zelf hoe fijn suikervrij leven kan zijn! Twijfel je nog, of wil je me wat vragen, mee contact met me op dan denk ik even met je mee!